Eerste verkoop van 4xnl broutards zeer succesvol!

1 jul. 2021

De eerste online veiling van 4xNL broutards* (gespeende slachtstiertjes met een leeftijd tussen 7 en 12 maanden) was een groot succes. Er waren 17 stiertjes aangemeld van het Blonde, Limousin en een BWB kruisling ras. De prijzen waren boven verwachting! De Blonde broutards noteerde gemiddeld € 3,765 exclusief 9% btw per levende kilogram. Een van de eigenaren, Jos Bolk, becommentarieert: "zo'n prijs hebben we nog niet eerder gehad voor onze broutards, COT doet het werkelijk geweldig!" Ook André van Dorresteijn was erg tevreden met de verkoop van zijn broutards: "Dit is de richting die we op moeten, COT als centraal verkooppunt van slachtstiertjes, makkelijk voor de verkoper, ook de kleine fokkers, maar ook makkelijk voor de koper die in één keer een aantal 4xNL broutards koopt. Voor herhaling vatbaar!"

De Limousins noteerde €3,15 excl btw per levende kilogram, een prijs die naar tevredenheid was van Cowporation, de eigenaar: "De prijs is naar tevredenheid, want eerlijk is eerlijk, de stiertjes waren al een tijdje gevoerd en waren al best aan het gewicht", "De totale prijs was super". Interessant is wel het enorme verschil tussen de twee rassen Blonde en Limousin. Voorzitter John van Kouwen merkt op: "Het verschil tussen die twee is te groot, dat is eigenlijk een blamage voor het Luxueuze Limousinras", aldus John. "Maar wie weet, wellicht laat een eerstvolgende veiling zien dat er meer betaald gaat worden voor de Limousins en gaan de ogen van de kopers ervoor open", besluit hij. De BWB kruislingen noteerde €2,11 excl. btw per kg.

De eerstkomende veiling van 4xNL Broutards, staat nu gepland voor 9 oktober aanstaande. Inzenders kunnen hun slachtstiertjes opgeven bij Teus Dekker, de secretaris van het COT. De uiterste inschrijfdatum van de slachtstiertjes is zaterdag 2 oktober as., de inschrijving sluit na deze datum.

*4xNL broutards btekent dat de slachtstiertjes in Nederland geboren en gehouden moeten zijn om later als echt Nederlands, veilig geproduceerd en geslacht vlees aan de consumenten aangeboden kunnen worden.

 

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie