Broutards veiling van 9 oktober uitgesteld tot 27 november

30 sep. 2021 · Teus Dekker

De broutardsveiling van 9 oktober is uitgesteld tot de volgende broutardsveiling van 27 november. De COT fokstierenveiling kon op 25 september jl. door een technische storing niet plaatsvinden en moest worden uitgesteld tot zaterdag 2 oktober. Om de afwikkeling rondom het wisselen van de najaarsronde van 2021 en de voorjaarsronde van 2022 goed te laten verlopen, heeft het bestuur besloten om de broutardsveiling uit te stellen.

Inzenders kunnen broutards (slachtstiertjes tussen 7 en 12 maanden) aanmelden tot zaterdag 20 november. De procedure hiervoor is simpel. Inzenders melden hoeveel slachtstiertjes er zijn om geveild te worden en maken een korte video van de stiertjes. De stiertjes behoeven niet fysiek te worden ingezonden en blijven op het bedrijf van herkomst, totdat ze door de koper worden geladen.

De vorige broutardsveiling was succesvol en het COT bestuur hoopt op voldoende aanmeldingen voor 27 november om dit succes te continueren.

Deze website maakt gebruik van cookies. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie