INFORMATIE

Geboortedatum 05-11-2020
Geslacht Mannelijk
Levensnr NL921158383
Ras Blonde d'Aquitaine
Gewicht 730 KG
Fokker R. Wiekema (Ruinen)

Voorwaarden

OMSCHRIJVING

Keurmeesters: De stier heeft een goede ontwikkeling met lengte in de bovenbouw. De bilspier is wat kort. De kop heeft veel rasuitstraling. Het bekken is goed geplaatst.

Fokker: BAC Rico is een zoon van stier Dizier du Moulin en moeder Lora en een volle broer van BAC Pedro die vorig jaar is geveild met algemeen voorkomen 88 punten. Vader Dizier du Moulin is tot nu toe de stier die bij ons het best heeft gepresteerd. De dochters van Dizier kalven zeer gemakkelijk af, hebben goede karakters, geven veel melk en brengen zeer goede nakomelingen. Grootmoeder Ariëlle du Moulin heeft zowel op keuringen als in de fokkerij enorm goed gepresteerd.

Moeder Lora is een zeer goed ontwikkelde, rastypische koe met veel lengte en een goede melkgift. De goede melkgift komt vooral van de goed fokkende 12-jarige grootmoeder Frea nog steeds op het bedrijf aanwezig en binnenkort weer kalft.

We zijn al jaren deelnemer intensief para onderzoek (mest), al 17 jaar is er geen para op ons bedrijf aangetoond.

VIDEO'S

EXTERIEURGEGEVENS RUNDEREN

Algemeen voorkomen 83
Ontwikkeling 85
Rastype 82
Bespiering 82
Benen 83
Karakter 8

Deze website maakt gebruik van cookies. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie