2 X EMBRYO'S BREIZ IZEL X WILODGE CERBERUS/AMPERTAINE ELGIN

Bekijk de gehele veiling van COT Najaarsveiling 2 oktober 2021; 14:00 uur

INFORMATIE

Geslacht Et-onbekend
Levensnr NVT
Ras Limousin
Fokker Thom Jansen (prijs voor 2 stuks)

Voorwaarden

OMSCHRIJVING

NB! Let op, de veilingprijs is voor de totale kavel van 2 embryo's, Opbieden geschiedt met €50,- per bod voor de totale kavel, dus €25,- per embryo.
 
Breiz Izel, de donor van de embryo's is een Neuf dochter, deze prachtige Limousin koe is gefokt door Gaec Even uit Bretagne en dus van Franse komaf. Ze is als drachtige vaars in Bretagne kampioen geweest op de keuring, ook is Breiz Izel in 2011 Nationaal Kampioen geweest tijdens de NVM in Nederland. Daarna is zij door de eigenaar verkocht naar Engeland.
 
Breiz Izel is vaak omschreven als prototype Limousinkoe. Ze is in Nederland een van de hoogst opgenomen koeien ooit met 92 punten voor algemeen voorkomen, had maar liefst 93 punten voor bespiering, 90 voor ontwikkeling, 95 punten voor rastype en een prachtscore voor benen 92 punten. Breiz Izel heeft al meerdere prachtige nakomelingen voort gebracht. De vader van de embryo's is Wilodge Cerberus of Amperataine Elgin. Door DNA onderzoek kan bij een eventueel kalf worden vastgesteld wie de vader is. Deze vaders zijn erg populair in de UK. Ze hebben daar dan ook tal van kampioenen voortgebracht. Een dochter van Ampertaine Elgin is begin dit jaar in het Schotse Carlisle nog geveild voor meer dan 250.000 euro. Deze embryo's brengen gegarandeerd iets bijzonders voort. De embryo's zitten in eigen vat. De afbeeldingen spreken voor zich, ook is er een foto van een dochter Smithy Lacey te zien tijdens een Engelse keuring.

Deze website maakt gebruik van cookies. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie