2 X EMBRYO'S BREIZ IZEL X WILODGE CERBERUS/AMPERTAINE ELGIN

View the entire auction of COT Najaarsveiling 2 oktober 2021; 14:00 uur

INFORMATION

Gender Et-unknown
Levensnr NVT
Breed Limousin
Breeder Thom Jansen (prijs voor 2 stuks)

Conditions

ABOUT

NB! Let op, de veilingprijs is voor de totale kavel van 2 embryo's, Opbieden geschiedt met €50,- per bod voor de totale kavel, dus €25,- per embryo.
 
Breiz Izel, de donor van de embryo's is een Neuf dochter, deze prachtige Limousin koe is gefokt door Gaec Even uit Bretagne en dus van Franse komaf. Ze is als drachtige vaars in Bretagne kampioen geweest op de keuring, ook is Breiz Izel in 2011 Nationaal Kampioen geweest tijdens de NVM in Nederland. Daarna is zij door de eigenaar verkocht naar Engeland.
 
Breiz Izel is vaak omschreven als prototype Limousinkoe. Ze is in Nederland een van de hoogst opgenomen koeien ooit met 92 punten voor algemeen voorkomen, had maar liefst 93 punten voor bespiering, 90 voor ontwikkeling, 95 punten voor rastype en een prachtscore voor benen 92 punten. Breiz Izel heeft al meerdere prachtige nakomelingen voort gebracht. De vader van de embryo's is Wilodge Cerberus of Amperataine Elgin. Door DNA onderzoek kan bij een eventueel kalf worden vastgesteld wie de vader is. Deze vaders zijn erg populair in de UK. Ze hebben daar dan ook tal van kampioenen voortgebracht. Een dochter van Ampertaine Elgin is begin dit jaar in het Schotse Carlisle nog geveild voor meer dan 250.000 euro. Deze embryo's brengen gegarandeerd iets bijzonders voort. De embryo's zitten in eigen vat. De afbeeldingen spreken voor zich, ook is er een foto van een dochter Smithy Lacey te zien tijdens een Engelse keuring.

This website uses cookies. This way we can ensure that your browsing experience is made even more pleasant. For more information, please review its Privacy Policy.