Succesvolle voorjaarsveiling met 6 stieren naar buitenland

6 apr. 2021

De online veiling van zaterdag 3 april jl., is vlekkeloos verlopen. Alle stieren passeerden probleemloos de revue en werden allemaal verkocht. De gemiddelde prijs van COT stierenveiling is met €3.355,- (€3.655,95 incl. btw) nog nooit zo hoog geweest. Een record dat mede toe te rekenen valt aan zowel de toenemende kwaliteit van de stieren, alsook de toegankelijkheid van de veiling en de spannende wijze waarop deze veiling wordt gehouden. Ook voor buitenlandse kopers is de online veiling beter toegankelijk en dat bleek uit het hoge aantal van maar liefst 6 stieren dat naar het buitenland werd verkocht. Inmiddels kan het COT rekenen op deelname uit een aantal internationale deelnemers tijdens een veiling, hoewel de meesten de kat nog even uit de boom kijken zonder te kopen.

Veilingtopper en hoogtepunt van de veilingdag was BAC Pantani (Fromant x Einstein) van fokker Mintjes uit Oostmalle (BE), die werd verkocht voor €4.750,- (€5.177,50 incl. BTW). De gemiddelde prijs voor de Blonde stieren was €3.910,- (€4.261,90 incl. btw).

Bij de Limousins scoorde Cowporation Pieter (Gagneur MN x Ampertaine Gigolo) van fokker Cowporation uit Alblasserdam het hoogste verkoopbedrag van €3.750 (€4.087,50 incl. btw). Dit was ook een recordbedrag dat voor een Limousin stier is neergeteld op een COT veiling.

Ook de Piemontese stieren gingen alle drie onder de hamer, weliswaar voor minder dan de Blondes en de Limousins, maar toch voor goede verkoopprijzen. Topper bij de Piemontese werd Fortwijk 312 (Scudo x Fortwijk Bonito 73) van fokker J.H. Dekker uit Veeningen voor een bedrag van €2.750 (€2.997,50 incl. btw)

Het COT bestuur heeft aangekondigd dat zij haar succesvolle activiteiten wil uitbreiden met de verkoop van gespeende slachtstiertjes voor de mesterij, ook wel broutards genoemd.  Gedetailleerde informatie kunt u binnenkort tegemoet zien. Geïnteresseerde aanbieders van jong gespeende slachtstiertjes kunnen zich melden bij de secretaris van het COT.

Deze website maakt gebruik van cookies. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie