Hoge prijzen voor stieren op succesvolle cot najaarsveiling

26 sep. 2020

De najaarsveiling van het COT mag een succes genoemd worden. Er waren circa 85 bezoekers ingelogd tijdens de online veiling. Er was dit keer veel buitenlandse belangstelling waaronder bezoekers uit België, Luxemburg, Frankrijk, Duitsland, Engeland, Noord-Ierland en Tsjechië, die waarschijnlijk ook geïnteresseerd waren om het unieke online veilingsysteem van het COT te ervaren.

Alle stieren werden verkocht en de gemiddelde prijs van de 10 stieren was € 3.350,-. Voor zover bekend is dit het hoogste gemiddelde bedrag dat tot nog toe werd behaald tijdens een najaarsveiling en maar liefst € 725,- gemiddeld per stier meer dan de najaarsveiling van verleden jaar, dat is toename van 26%.

Veilingtopper was dit keer de Blonde stier BAC Paris van Brink uit Klarenbeek die aan Couperus uit Sebaldeburen werd verkocht voor het mooie bedrag van € 4.700,-. BAC Paris (Nero Malo x Leo) is een evenwichtige stier met veel ontwikkeling en Franse kwaliteit in zijn pedigree en toont deze kwaliteiten zelf ook. Tevens was hij de Blonde stier die met 87 punten de hoogste score voor Algemene Voorkomst behaalde. Daarna volgde BAC Patois van Van Oorspronk uit Nijbroek en BAC Patrick van Veldman uit Noordlaren, beiden met een eveneens respectabel bedrag van € 4.000,-. De Limousin stier Cowporation Picket van Cowporation uit Alblasserdam werd met een algemene voorkomst van 89 punten verkocht voor € 2.900,- aan Hofstee uit Yde.

Het COT bestuur kijkt tevreden terug op het succesvolle verloop van de veiling en wenst alle nieuwe eigenaars veel succes met hun nieuwe aanwinst. De nieuwe opfokronde voor de voorjaarsveiling begint alweer snel en het COT bestuur roept haar inzenders op om hun stieren hiervoor op te geven. Navraag hierover kan worden gedaan bij Jan Nijhof, coördinator van het COT.

Deze website maakt gebruik van cookies. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie