Cot veiling wordt weer fysiek georganiseerd

20 aug. 2022

Het COT Opfok- en Teststation, Beuzelshoek 2 in Laren (G) dat voor de Nederlandse vleesveestamboeken gedurende een periode van zes maanden de allerbeste fokstieren opfokt en van een professioneel testrapport voorziet, houdt op zaterdag 24 september as. om 13:00 weer haar najaarsveiling. De locatie is open voor het publiek vanaf 11:00 's morgens.

Vanwege de corona maatregelen van het kabinet kon voor een langdurige periode de veiling niet fysiek plaatsvinden. Met veel inspanning werd inderhaast naar een oplossing gezocht en gevonden in een online veiling zodat de veiling van geteste COT stieren toch haar doorgang kon vinden. Deze veiling genoot veel populariteit onder Nederlandse vleesveehouders en is voor veel topfokkers steeds het spannende hoogtepunt geweest na de opfokronde. Belangstellende kopers konden binnen een aantal spectaculaire minuten bieden op de allerbeste fokstieren. Hoewel deze wijze van veilen succesvol is gebleken, werd toch het fysieke aspect van interpersoonlijke betrokkenheid gemist. De gezellige veilingdag met persoonlijke ontmoetingen blijken voor een aantal fokkers onontbeerlijk.

Het COT bestuur heeft zich beraad over de kwestie en heeft diverse opties overwogen. De wijze hoe het in buitenland wordt georganiseerd door middel van een fysieke veiling die tegelijkertijd gecombineerd wordt met een online veiling is bij uitstek de meest aantrekkelijke optie, maar bij nader onderzoek bleek daarvan de kosten exorbitant hoog en daardoor voor het COT onbetaalbaar. De uiteindelijke oplossing is gevonden in het houden van een fysieke veiling, waarbij de reguliere online veiling synchroon wordt gehouden.

Nadere details van de komende fysieke veiling in Laren worden op het ogenblik uitgewerkt, maar het feit staat vast dat er geen video streaming kan plaatsvinden van de real-time ontwikkelingen op het COT opfokstation. Weliswaar kunnen diegene die niet fysiek aanwezig kunnen zijn de veiling zoals gewoonlijk online volgen en bieden.

Deze website maakt gebruik van cookies. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie