INFORMATIE

Geboortedatum 22-10-2021
Geslacht Mannelijk
Levensnr NL885002898
Ras Blonde d'Aquitaine
Gewicht 786 KG
Fokker J. Schilder

Voorwaarden

OMSCHRIJVING

BAC Sambuca van de Woeste Hoeve (Door de ogen van de Keurmeester)

Een zeer goed ontwikkelde stier met veel lengte. De kop is sprekend. De lendebespiering is opvallend. Het bekken laat een mooie breedte zien. De voorstand is Frans. Het beenwerk wordt goed gebruikt. 

De fokker aan het woord:

BAC Sambuca van de Woeste Hoeve
Sambuca vd Woeste Hoeve is een stier met een prachtige vader en beste moederlijn. Hij heeft een super karakter is zeer goed ontwikkeld en extreem lang met een indrukwekkend bekken. Sambuca is een stier met prima groeicijfers en een flink gewicht van 786 kg op 16,3 mnd op 25 Maart zal hij richting 825 kg wegen op net 17 maanden dat is al een heel gewicht op deze leeftijd. Zijn geslachte gewicht zou al rond 550 kg liggen maar het zou zonde zijn om deze breed inzetbare stier vanwege hele neutrale en originele bloedlijn met juist  afkalfgemak genetisch verankerd. Sambuca is zelf heel gemakkelijk geboren een vlot en levenslustig kalf met een draagtijd van 293 dagen. De moeder van Sambuca is een apart verhaal zij is de eerst geborene op De Woeste Hoeve nl. onze Iris vd Woeste Hoeve Een royaal ontwikkelde sterke lange koe met veel melk. Beste
ruglijn breed van voor tot achter lange brede diepe bil en lang en breed bekken daarbij ook super beenwerk en prachtig uier met zeer veel melk kortom een prototype Blonde. Zij is een hele duurzame Blonde zo een die iedereen graag op stal heeft.Daar kun je je hele stal wel mee vol hebben!! Iris heeft ook een geweldig karakter wat ze standaard vererft. Iris is een dochter van Es de Manteau uit de fokkerij van Anton Schotpoort een
indrukwekkende en ook hele evenredige koe. Zowel Iris als Es blijven altijd in conditie en groeien heel gemakkelijk. Es is geslacht met een best gewicht van 633,4 kg. De vader van Sambuca is Orlando vd Woeste Hoeve av 88 zoon van de stier Jasmin en excellente koe Lara Croft av 90 Orlando is op 1 jarige leeftijd ingepunt met av 88. Jasmin staat garant voor rastype melkgift hele korte draagtijd en vlotte kalveren. De dochters van Jasmin kenmerken zich allen als zeer correcte dieren met heel best beenwerk en zeer goeie bekkens. De moederlijn lijn van Jasmin is een van de best fokkende van Frankrijk uit de stal van Sazy.
De moeder van Orlando Lara Croft is een van de best fokkende moederdieren op De Woeste Hoeve. Zij vererft dominant haar lengte en ontwikkeling met super bekkens wat allemaal weer heel goed past bij Jasmin.
Orlando werd in Enter 2019 algemeen kampioen met prachtig commentaar. Orlando heeft inmiddels meerdere beste nakomelingen gebracht waaronder Surprise vd Woeste Hoeve kampioen tot 1 jaar op NVM 2023.
Op De Woeste Hoeve wordt Orlando vaak gebruikt op eerste kalfs vaarzen vanwege zijn geboorte gemak en toch beste ontwikkeling.

Zoals bovenstaand omschreven heeft Sambuca zeer interessante bloedlijnen waarbij hij in staat is om deze ook door te geven aan zijn nafok. Door met Sambuca te gaan fokken richt u zich op de moderne fokkerij waarin de fijnheid en bespiering voorop staan. Zoekt u een stier die op uw hele kudde goed is in te zetten en garant staat voor afkalfgemak met toch goeie ontwikkeling en beste groei dan is Sambuca voor u de juiste keuze!!

VIDEO'S

EXTERIEURGEGEVENS RUNDEREN

Algemeen voorkomen 85
Ontwikkeling 87
Rastype 86
Bespiering 86
Benen 82
Karakter 8

Deze website maakt gebruik van cookies. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie