INFORMATIE

Geboortedatum 08-10-2020
Geslacht Mannelijk
Levensnr NL540492057
Ras Blonde d'Aquitaine
Gewicht 748 KG
Fokker M. Gerritsen (Maurik)

Voorwaarden

OMSCHRIJVING

Keurmeesters: De stier heeft een goede ontwikkeling en heeft voldoende rastype. De bespiering is zeer goed. De bovenbouw is opvallend strak. De broek is breed en zeer goed van ronding.

Fokker: Riff is een zoon van Madison uit een Barbes moeder. Hij is zonder hulp geboren. Moeder Lisabel is een sterke goedgebouwde koe met ruim voldoende melk die super vruchtbaar is. Een voorspelde tussenkalftijd van 361 dagen voor haar 5e kalf en dat alleen met KI. Ook nu zoogt ze een best vaarkalf.

Grootmoer Belle was ook een goed fokkende, super vruchtbare koe. Geslacht woog ze 660 kg aan de haak. Meerdere zonen zijn als dekstier ingezet.

Isis, de volle zus van Lisabel werd in 2014 kampioen midden en won de miss Futur prijs op de nationale in Mariënheem.

Madison is een Franse KI stier die op het station in Casteljaloux de hoogste kwalificatie RRJ* behaalde. Een zoon van Hordago, de Arlequin x Scout bekend van o.a. het reservekampioenschap oudere stieren op de nationale in Mayenne in 2016.

Madison geeft normale geboortes, bij ons op het bedrijf zijn alle 12 kalveren van Madison zonder hulp geboren, en heeft een index van 106 voor melkgift van zijn dochters. Hij geeft nakomelingen van het mixed type met veel kwaliteit, fijnheid en goede kruizen.

EXTERIEURGEGEVENS RUNDEREN

Algemeen voorkomen 85
Ontwikkeling 85
Rastype 85
Bespiering 87
Benen 82
Karakter 8

Deze website maakt gebruik van cookies. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie