INFORMATIE

Geboortedatum 01-11-2020
Geslacht Mannelijk
Levensnr NL691202444
Ras Blonde d'Aquitaine
Gewicht 650 KG
Fokker J. Schilder (Hoogwoud)

Voorwaarden

OMSCHRIJVING

Keurmeesters: De stier kon wat meer hoogtemaat en lengte bezitten. Vertoont veel breedte in de voorhand en heeft een breed bekken en brede broekspier met veel ronding. De bespiering is zeer goed met kwaliteit. Het beenwerk is zeer goed.

Fokker: Riciardo vd Woeste Hoeve  is een zeer correcte stier met een strakke brede bovenbouw, zeer fijn beenwerk prachtige kleur en enorm veel ras-uitstraling. Zijn bespiering en bekken breedte zijn opmerkelijk te noemen. Het beenwerk van Riciardo is ook correct. Ook zijn karakter is uitzonderlijk goed. Riciardo zal gezien zijn grote en lange moeder en beste Franse vader waarschijnlijk uitgroeien tot een stier met een super Grande d’Viande uitstraling.

De moeder van Riciardo is Julia du Moulin av 88 de dochter van de bekende excellente koe Elvira av 90 (Arielle du Moulin x Tilbury). Julia du Moulin is een goed fokkende koe die al meerdere beste kalveren heeft gebracht. Ze heeft heel veel melk en kalft erg gemakkelijk. Julia is een gemoedelijke koe met sterk beenwerk, sterke lange rug en mooie evenredige breedte van voor tot achter. Ook haar brede bekken vererft ze zeer goed door. Voor wie het zoekt in top moederlijnen is Riciardo zeker de juiste.

Galiax de vader van Riciardo is een bekende mooie Franse topstier waar helaas geen rietjes meer van te krijgen zijn. Zijn nafok laat een prachtige uitstraling zien, veel bespiering en zijn vererving van melkgift is ook opgevallen.

Wellicht is Riciardo qua bespiering en breedte wel de meest speciale stier van deze opfokronde! De fokker die deze eigenschappen graag in zijn fokkerij terug ziet zal aan Riciardo een best fokkende stier hebben.

EXTERIEURGEGEVENS RUNDEREN

Algemeen voorkomen 84
Ontwikkeling 80
Rastype 84
Bespiering 86
Benen 85
Karakter 8

Deze website maakt gebruik van cookies. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie