INFORMATIE

Geboortedatum 21-11-2020
Geslacht Mannelijk
Levensnr NL923385293
Ras Blonde d'Aquitaine
Gewicht 736 KG
Fokker R. en I. Morsink (De Lutte)

Voorwaarden

OMSCHRIJVING

Keurmeester: Een zeer goed ontwikkelde stier met rasuitstraling en een zeer goede bespiering. Opvallend is de lendebespiering. Het bekken is licht hellend.

Fokker: BAC Duivendal Ricardo heeft een goede score behaald voor exterieur en haalde maar liefst 88 punten voor ontwikkeling. Hij maakte een goede groei door tijdens zijn testperiode, namelijk zo’n 1,5kg per dag.

De moeder Libelle AV 87 is een grote zware koe met veel lengte en een goed karakter. Haar nakomelingen laten veel kwaliteit zien. De moeder van Libelle (Gerbe) is geïmporteerd uit Frankrijk van de familie Earl de la Blonde. De vader van Gerbe is Dominici en is gefokt door Patrick Sazy. Vader van Libelle is Fanfan. Fanfan heeft meegedaan tijdens de Elite keuring in Parijs en werd eerste in zijn rubriek.

De vader van Duivendal Ricardo is Nimbus AV88. Nimbus had een schofthoogte van 1.70m. Nimbus is gefokt door de bekende fokkers Ton Hartman en Peter Thissen. Vader van Nimbus is de bekende Franse stier Guernica. De stier Guernica meet 1,72m op de schoft en is een flinke stier met meer dan 1380 kilo in magere conditie. Guernica heeft al meerdere kampioenen gefokt, één daarvan is de bekende stier Junior. De moeder van Nimbus, genaamd Hirondelle is een erg goede fokkoe welke al meerdere goede nakomelingen heeft voortgebracht op het bedrijf van Ton en Peter. Hirondelle is de volle zus van de bekende Grive. Grive heeft al meerdere prijzen gewonnen in Frankrijk.

Kortom, Duivendal Ricardo is een stier met een goede exterieur score, mooie groeicijfers, een goed karakter en een beste bloedvoering met erg veel ontwikkeling en maat. 

EXTERIEURGEGEVENS RUNDEREN

Algemeen voorkomen 86
Ontwikkeling 88
Rastype 85
Bespiering 86
Benen 84
Karakter 7

Deze website maakt gebruik van cookies. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie