Verbeterd roodbont stamboek doet re-entree bij cot

Jan 27, 2022 · Secretaris COT · VBR Stamboek · VBR Stamboek

Het Verbeterd Roodbont stamboek doet haar re-entree bij het COT

Het COT bestuur heet een hartelijk welkom aan het Verbeterd Roodbont Stamboek en wederzijds meldt het Verbeterd Roodbont Stamboek: "Wij zijn verheugd om sinds 2021 weer mee te doen aan het COT te Laren. Het stier opfokprogramma biedt ook onze fokkers de gelegenheid jonge stieren aan te kopen op de veiling, waarbij deze dieren volledig getest, gewogen en gekeurd zijn op groei en voldoen aan de gestelde stamboek eisen."

Verbeterd Roodbont hoeft geen verdere aankondiging, want het is evident dat, ondanks de uitdagingen die er zijn ten aanzien van het zelfstandig afkalven, dit ras bij uitstek zeer luxueuze vlees produceert dat gewaardeerd wordt door de fijnproevende consument. En laten we eerlijk zijn, de foto's zijn voor iedere vleesveehouder een lust in de ogen!

Wat betreft de protocollen die er zijn voor inzenders is het VBR stamboek resoluut: "Het opfoktraject duurt een half jaar en dieren die tijdens dit traject onverhoopt niet aan de eisen blijken te voldoen, zullen niet gekeurd worden." Dat brengt wellicht enerzijds risico mee voor de inzender, maar zet de inzender wel vooraf scherp om juist hun beste stiertjes aan te melden om in de fokkerij hun diensten te bewijzen.

Het COT bestuur juicht de deelname te meer toe omdat ook dit van oorsprong Nederlandse ras op deze manier nog meer bekendheid zal krijgen over de Nederlandse grens. Tevens zal dit ras ongetwijfeld een bredere plaats verwerven in de markt, namelijk in die van kruislingen.

Het Verbeterd Roodbont Stamboek becommentarieert hun deelname tenslotte: "Ondanks dat fokkerij een hoge mate van emotie heeft, biedt dit programma ons stamboek ook een uitgelezen kans om met onafhankelijk cijfermateriaal een goede aankoop te doen die onze fokkerij nog meer kansen biedt."

This website uses cookies. This way we can ensure that your browsing experience is made even more pleasant. For more information, please review its Privacy Policy.