INFORMATION

Date of birth 15-09-2021
Gender Male
Levensnr NL885002867
Breed Blonde d'Aquitaine
Gewicht 754 KG
Breeder J. Schilder

Conditions

ABOUT

BAC Sulliver van de Woeste Hoeve (Door de ogen van de keurmeester)

Een evenredig gebouwde stier met goede ontwikkeling. De kop is sprekend. De stier heeft een zeer goede lendebespiering en een brede broek. Het beenwerk wordt goed gebruikt.

 

De fokker aan het woord:

BAC Sulliver van de Woeste Hoeve
Sulliver vd Woeste Hoeve is een stier met een prachtige vader en moederlijn. Het is een zeer
correcte evenredige stier met een strakke bovenbouw en keurige beenwerk waarbij juist zijn
beste bespiering en zijn diepe voorhand opvallend zijn en daarbij in de ontwikkeling niets
tekort komt. Sulliver is een stier met prima groeicijfers en een flink gewicht van 754 kg op 17,6 mnd op 25
Maart zal hij richting 800 kg wegen op net anderhalf jarige leeftijd. Hij kenmerkt zich verder vanwege zijn rastype, hele mooie kleur en bijzondere fijnheid in huid en zeker ook in de botten. Sulliver is zelf gemakkelijk geboren (lag s’morgens plots in de stal) een vlot en levenslustig kalf met een draagtijd van 298 dagen.


De moeder van Olijfje vd Woeste Hoeve Een royaal ontwikkelde sterke koe met veel melk.
Beste ruglijn en super beenwerk een ras Blonde. Zij is een dochter van Imperial en Joli v Evian.
Joli is op 2 jarige leeftijd ingepunt met av 88 en al best ontwikkeld met 1,50 schofthoogte.
Zij is super fijn in vel en bot en verzorgt haar kalveren zeer goed en heeft echt veel melk.
Olijfje heeft dezelfde eigenschappen als haar moeder en is ook op 2 jarige leeftijd ingepunt met av 88 en een schofthoogte van zelfs 1,52. Olijfje is inmiddels uitgegroeid tot een Giga koe met een prachtige kop waarop ronde horens lange rug strakke bovenlijn met best beenwerk.Sulliver heeft dus een uitmuntende moederlijn.
Zij is de eerste nakomeling van Imperial op De Woeste Hoeve.

De vader van Sulliver is de Olympus vd Woeste Hoeve de zoon van de excellente stier Imperial av 91 en excellente koe Fatima du Moulin av 90 winnares van rubriek 5 jaar en ouder op euroblonde keuring in Sedan. Olympus is op 1 jarige leeftijd ingepunt met av 88. Ook heeft Olympus op de keuringen zeer goed gepresteerd met meerdere kampioenschappen. Imperial is van zowel vader als moeders kant de grootvader waardoor zijn uitstekende eigenschappen verankerd zijn in Sulliver. Imperial is zelfs twee keer op het concour SIA in Parijs geweest. In Nederland heeft Imperial in 2018 zowel in Enter en op de Nationale keuring alles gewonnen.
Imperial werd Algeheel Kampioen op beide keuringen en de hele mooie titel Stier met de beste
Slachteigenschappen werd hem eveneens toegekend. Imperial fokt zeer goed hij vererft hele correcte dieren waarbij geen specifieke minpunten te vinden zijn.De karakters van zijn nafok is over het algemeen prima te noemen en afkalf gemak is ook in zijn genen verankerd blijkt uit zijn genetische waarde. Verder is hij
homozygoot positief in kleurstelling. Zijn nafok geeft dus geen witte dieren en laat bijna altijd de juiste Blonde kleur zijn met een mooie tekening. Imperial is door ons geimporteerd uit Frankrijk omdat wij de verankering van de belangrijke Blonde d’Aquitaine eigenschappen in onze fokkerij willen behouden zoals lengte, breed en
lang bekken super correcte bovenlijn met mooie schouderaansluiting en best beenwerk. Uiteindelijk worden de nakomelingen van Imperial nagenoeg allemaal zware dieren met veel inhoud. Zoals bovenstaand omschreven heeft Sulliver zeer interessante bloedlijnen waarbij hij in staat is om deze ook door te geven aan zijn nafok. Door met Sulliver te gaan fokken richt u zich op de moderne fokkerij waarin de fijnheid en bespiering voorop staan. Ook kunt u waarschijnlijk zwaardere dieren af leveren.Dit zal uw klant de slager en de consument
uiteindelijk waarderen.U als fokker zult zijn duurzaamheid terug zien in uw toekomstige fokkerij!!

EXTERIEURGEGEVENS RUNDEREN

General appearance 85
Development 86
Breed type 85
Muscle 85
Legs 83
Character 7

This website uses cookies. This way we can ensure that your browsing experience is made even more pleasant. For more information, please review its Privacy Policy.