INFORMATION

Date of birth 15-06-2021
Gender Male
Levensnr NL885002672
Breed Blonde d'Aquitaine
Gewicht 632 KG
Breeder J. Schilder (Hoogwoud)

Conditions

ABOUT

Keurmeester: Een foktypische stier welke veel ontwikkeling laat zien. De kop heeft voldoende lengte en uitstraling. De rug is lang met een goede schouderaansluiting. Het bekken is goed van vorm. Het beenwerk is fijn en achter een fractie steil.

Fokker: Solid vd Woeste Hoeve is een stier met een hele goede  vaderlijn en een beste moederlijn. Het is een zeer correcte evenredige stier met een strakke bovenbouw en keurig beenwerk waarbij juist zijn chique bespiering, mooi geappelde huid opvallend zijn en daarbij in de ontwikkeling ook opvallend is. Zijn super beenwerk is daarbij ook zeer goed. Zijn exceptionele fijnheid in huid en botten is ook opvallend dit komt zowel bij zijn moeder Nina v.Arlequin als zijn vader Oxford v.Evian vandaan.

Solid is een hele evenredige stier die nu nog jeugdig is (lange fijne benen en nog niet overdreven veel massa) maar enorme potentie heeft om een best ontwikkelde zware stier te worden. Het is een stier met een super karakter waar hij ook een 8 voor heeft gekregen. Vanaf geboorte al hele fijne stier in de omgang! De vader van Solid is Oxford vd WH een stier met super karakter en enorme ontwikkeling en fijnheid. Destijds op 1 jr ingepunt met AV87. De vader van Oxford is de bekende stier Evian en zijn moeder is Lamour vd WH. De zwaarste vaars op precies 2 jr en AV88 als score. De nakomelingen van Oxford worden zonder uitzondering gemakkelijk geboren.

De moeder van Solid is Nina vd WH. Vader is Franse topstier Arlequin die enorme rastypische en elegante dieren vererft en ook nog eens hele goede melkgift doorgeeft. Nina werd op de nationale keuring van 2018 in de mooie rubriek vrouwelijk 16-20 mnd met maar liefst 10 concurrenten in de ring verkozen tot de nummer 1.

Als moeder heeft Nina de Franse kampioenskoe Carmen die met een bijzonder hoge score van FR 87 in het Franse stamboek is opgenomen. Zij komt uit de bekende fokkerij van Le Portail. Haar nakomelingen groeien lang door en worden uiteindelijk allemaal zware dieren ook  staan ze bekend om de enorme beste bekkens. De fokkerij van Carmen is zeer populair in heel Europa!

Door met Solid te gaan fokken richt u zich op de moderne fokkerij waarin de fijnheid en bespiering en afkalfgemak voorop staan. U als fokker zal zijn duurzaamheid en andere kwaliteiten terug zien in uw fokkerij!!

EXTERIEURGEGEVENS RUNDEREN

General appearance 85
Development 86
Breed type 85
Muscle 85
Legs 84
Character 8

This website uses cookies. This way we can ensure that your browsing experience is made even more pleasant. For more information, please review its Privacy Policy.