INFORMATION

Date of birth 21-10-2020
Gender Male
Levensnr NL948801644
Breed Limousin
Gewicht 732 KG
Breeder Cowporation (Alblasserdam)

Conditions

ABOUT

COT Cowporation Rocky is het eerste embryo kalf dat wordt aangeboden op het COT en komt uit een zeldzame combinatie van wereldbekende ouders.

Dat Rocky een enorme groeier is, kan gezien worden aan zijn gewicht op 400 dagen van maar liefst 639 kg, ongeacht zijn matige groei tijdens de testperiode waar hij het een tijdje moeilijk had omdat hij wat last had van een griep, maar toch weet hij zich nog als gewichtstopper te handhaven! De derde zwaartse stier op die leeftijd van alle stieren op het COT, ongeacht het ras.

COT Cowporation Rocky draagt ook het Q204X gen, dat zeer luxueuze bespiering fokt.

Zijn ouders hoeven weinig introductie vanwege hun bekendheid. Moeder Cowporation Maxima is een 90 punten koe, maar waarschijnlijk tot dusver ook de best fokkende koe die Cowporation gefokt heeft. Zij is een zeer bijzonder dier dat homozygoot drager is van de genen 1xNT821 en 1xQ204X. Cowporation Maxima is inmiddels naar Duitsland verhuisd, waar er intensief met haar wordt gefokt. Moedersvader Ampertaine Elgin is inmiddels wereldwijd een van de meest gebruikte Limousin fokstieren. Kenmerkend van vader Ampertaine Elgin is dat iedere nakomeling consistent een bijzondere bespiering laat zien. De moeder van Cowporation Maxima is Trueman Grazia en zij is eveneens de moeder van het embryokalf Trueman Jagger die in Engeland voor €220.000 is verkocht! Vader Gabin is een van de best fokkende KI stieren uit het foktechnisch programma van Evolution in Frankrijk en zijn rietjes zijn inmiddels uitverkocht.

Cowporation Rocky staat garant voor de meest geavanceerde fokeigenschappen ten aanzien van bijzondere vleeseigenschappen, maar ook moedereigenschappen, zoals makkelijke geboortes en veel melkgift.

De exterieurscore van grootmoeder Trueman Grazia van maar liefst AV93 laten de hoogst genoteerde scores in Nederland zien. COT Cowporation Rocky's totale groei en zijn gewicht op 400 dagen laten zien dat hij een bijzondere vroegrijpe groeier is. Wanneer u op zoek bent naar een stier die makkelijke geboortes vererft, veel melk vererft en daarbij zeer vroegrijpe luxe bespiering vererft, is COT Cowporation Rocky de juiste stierkeuze.

EXTERIEURGEGEVENS RUNDEREN

General appearance 86
Development 90
Breed type 85
Muscle 88
Legs 80
Character 9

This website uses cookies. This way we can ensure that your browsing experience is made even more pleasant. For more information, please review its Privacy Policy.