Biedprocedure 4xnl broutards veiling 29 mei

28 mei 2021

De biedprocedure van de online broutards veiling voor zaterdag 29 mei

Na de verplichte registratie op www.cot-stierenveiling.nl krijgt u een login en wachtoord om in te loggen op de veiling. De klok voor de start van de veiling telt precies op de seconden af wanneer de veiling begint, dat is voor deze broutards veiling op zaterdag 29 mei om 14:00.

 • Op precies dit tijdstip komt er een mededeling tevoorschijn "veiling start", daarna wordt ook automatisch het eerste kavelnummer gepresenteerd, waarop dan ook meteen geboden kan worden.
 • De stieren worden aangeboden in de veilingvolgorde die vooraf is vastgesteld en waarop de stieren staan opgesteld op de website.
 • U heeft in totaal 6 minuten tijd om te kunnen bieden op een kavel.
 • Als iemand binnen de laatste 20 seconden biedt, springt de biedtijd weer automatisch terug naar 30 seconden. Voorbeeld: er wordt een paar keer binnen de eerste 6 minuten op een stier geboden, de tijd van 6 minuten is inmiddels verstreken totdat er nog 15 seconden over blijft, met nog 15 seconden te gaan, biedt er iemand nog een keer, dan gaat de biedtijd weer automatisch naar 30 seconden, en dat herhaalt zich zolang iemand binnen deze tijd biedt. Stel dat er theoretisch gezien 5 mensen tegelijk in de laatste seconde zouden bieden, dan is het systeem door een intelligente "pusher" toch zo slim, dat diegene die daadwerkelijk eerst geklikt heeft toch de bieding heeft.
 • Wanneer u biedt en de bieding voor u is, wordt het vak groen op het scherm en staat er vermeld: HUIDIG BOD €X,XX (HET IS UW BOD), wanneer dat niet het geval is, staat het vak rood gekleurd en staat vermeld:  HUIDIG BOD €X,XX (HET IS NIET UW BOD).
 • Alle kavels passeren volgens hetzelfde proces. U biedt in deze veiling per levende kilogram van het dier.
 • Zodra er een stier afgeslagen is, komt deze onderaan in beeld met het bedrag waarvoor de stier verkocht is. Het bedrag dat voor de stier zelf is exclusief 9% btw, exclusief is ook de commissie van 3% en de 21% btw op deze commissie. De totale kosten zijn in beeld tijdens het bieden in het blauwe blok onder de biedknop.
 • Na het aflopen van een kavel, duurt een aantal seconden voordat de volgende stier in beeld komt.
 • Wanneer u een kavel hebt gewonnen, krijgt u een e-mail bevestiging van Stichting COT.

Een paar belangrijke tips en aandachtspunten:

 • Lees de voorwaarden vooraf goed door die bij de dieren als omschrijving staan vermeld. Wanneer u biedt, gaat u met deze voorwaarden uitdrukkelijk akkoord.
 • Zorg te allen tijde voor een stabiele internetverbinding. Wanneer u zich in een grensgebied bevindt, kan het signaal op uw mobiele telefoon tussen verschillende providers verspringen. Gebruik in dit geval altijd een wifi verbinding.
 • U moet steeds de algemene voorwaarden knop onder de biedknop accepteren, voordat u daadwerkelijk kan bieden. Wanneer u de pagina even verlaat, moet u opnieuw de algemene voorwaarden knop onder de biedknop accepteren om te kunnen bieden.
 • Het is mogelijk dat u door een slechte verbinding een paar seconden vertraging hebt. Het heeft dus geen zin om tot de laatste seconden te wachten om te bieden omdat de klok bij het bieden onder de 20 seconden toch altijd weer terugspringt naar 30 seconden. Biedt daarom altijd ruim binnen de biedtijd om teleurstelling te voorkomen!

Mocht u om een of andere reden hulp nodig hebben om te kunnen bieden, bel dan vanaf 60 minuten voor de veiling tot en met het einde van de veiling met het support nummer: 0621143802.

Deze website maakt gebruik van cookies. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie