INFORMATIE

Geboortedatum 10-09-2021
Geslacht Mannelijk
Levensnr NL885002843
Ras Blonde d'Aquitaine
Gewicht 896 KG
Fokker J. Schilder

Voorwaarden

OMSCHRIJVING

BAC Smiley van de Woeste Hoeve (Door de ogen van de Keurmeester)

Een zeer goed ontwikkelde stier met veel breedte in zijn lichaam en rasuitstraling. De kop is sprekend. De stier laat een zeer goede bespiering zien met zeer veel breedte en ronding  van de broek. De voorstand is Frans. Het beenwerk wordt goed gebruikt.

BAC Smiley van de Woeste Hoeve
Smiley vd Woeste Hoeve is een zeer correcte stier met een uitmuntende bespiering strakke brede bovenbouw best beenwerk prachtige kleur en enorm veel rasuitsraling.en type. Zijn uitmuntende bespiering, ronding bil, breedte en lengte broek zijn wel heel opmerkelijk te noemen. Het beenwerk van Smiley is sterk en wordt goed gebruikt. Ook zijn karakter is uitzonderlijk goed (waar elke fokker natuurlijk behoefte aan heeft) Smiley is geboren na 299 dagen dracht en lag smorgens zonder enige hulp bij zijn moeder. Het groeivermogen van Smiley wat geleidt heeft tot het uitmuntende gewicht van 896 kg op 3-3-2023 is ongekend goed als Smiley geveild wordt weegt hij met een daggroei van ruim 1,8 kg per dag circa 950 kg reeds goed voor een geslacht gewicht van circa 650 kg maar dat zou reuze zonde zijn van deze mooie genetica De moeder van Smiley is My Lady dochter van de bekende stier Disco welke de titel De Beste slachteigenschappen op de grote keuringen in Frankrijk heeft behaald.


Op De Woeste Hoeve hebben we onder andere via onze excellente koe Guiness veel Disco bloed lopen wat garant staat voor Grande d’Viande goeie en makkelijke groeiers met heel veel kwaliteit. Geslacht valt er niet een Disco nakomeling tegen zegt onze slager. De moeder van My Lady is Epine Heuvelland een indrukwekkende koe met een prachtige lange Blonde kop met hele mooie ronde horens. Epine had een super breed en lang bekken. Ook had ze een mooi uier en gaf ze goed melk voor de kalveren. My Lady is inmiddels uitgegroeid tot een mooie zware echte blonde en brengt keurig elk jaar een kalf. Galiax de vader van Smiley is een bekende mooie Franse topstier waar helaas geen rietjes meer van te krijgen zijn. In Frankrijk heeft men inmiddels gezien dat Galiax zeer goed fokt waardoor hij graag gebruikt wordt. Zijn nafok laat een prachtige uitstraling zien, veel bespiering en zijn vererving van melkgift is ook bijzonder opgevallen. Smiley is een bijzonder indrukwekkende rastypische jonge stier die met zijn groeivermogen compleetheid en bespiering en ook zijn hele goeie en originele bloedlijn een aanvulling kan zijn op iedereen zijn fokkerij. De fokker die bovengenoemde punten graag in zijn fokkerij terug ziet ook voor zijn afnemers zal aan Smiley vd Woeste Hoeve een prettige en best fokkende stier hebben.

VIDEO'S

EXTERIEURGEGEVENS RUNDEREN

Algemeen voorkomen 87
Ontwikkeling 87
Rastype 87
Bespiering 88
Benen 84
Karakter 8

Deze website maakt gebruik van cookies. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie