Weging 4 voorjaarsronde 2021

Jan 20, 2021

Inmiddels hebben de stieren hun vierde weging gehad. Over de gehele linie valt het op dat de stieren onvoldoende zijn gegeroeid. Dat geeft meteen te denken dat er structureel iets mis is gegaan met de weging en onderzoek wordt gedaan wat de precieze oorzaak daarvan kan zijn. 

Een van de oorzaken zou wellicht kunnen zijn dat er dit keer een andere weegschaal is gebruikt, omdat de huidige weegschaal defect blijkt te zijn. Echter valt moeilijk te verklaren waarom er zo'n groot verschil kan zijn in twee verschillende weegschalen, immers spreken we hier niet over een paar kilo's verschil. Dit strookt ook niet met de ervaring die we tot op heden met het wegen van de stieren hebben opgedaan.

De conclusie is dus dat over de gehele linie, alle stieren, matig tot slecht hebben gepresteerd. De coördinator van het COT station hoopt spoedig met een mogelijke oorzaak te komen. 

Let op: u kunt het document hieronder aanklikken en downloaden

 

This website uses cookies. This way we can ensure that your browsing experience is made even more pleasant. For more information, please review its Privacy Policy.